Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chadi Toprak, distriktsordförande SSU Värmland och Kally Fohlin, kontaktperson för Ungsvenskarna Värmland möts i en debatt om politik och aktualiteter. I klippet berättar de varför de vill debattera mot varandra. Foto: SVT

SSU och Ungsvenskarna möts i debatt i Karlstad

Publicerad

En het och något ovanlig debatt väntas imorgon kväll när representanter från det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU och Sverigedemokraternas Ungsvenskarna möts för att diskutera politik i stadsbiblioteket i Karlstad.

Bakgrunden till debatten är ett replikskifte mellan SSU Värmland och Ungsvenskarna Värmland från i vintras, i NWT, om sagostunder på bibliotek där dragqueens läser högt för barn. Men även andra frågor kommer lyftas imorgon.

– Som kulturfrågor, klimatet, lag och ordning, säger Chadi Toprak (S), distriktsordförande SSU Värmland.

– Vi vill försöka hålla det till så aktuella ämnen som möjligt, säger Kally Fohlin (SD), kontaktperson för Ungsvenskarna Värmland.

I klippet ovan berättar de vad de vill få ut av debatten.

Hoppas på publik

Debatten är öppen för allmänheten att komma och titta på.

– Jag hoppas vi når ut till så många som möjligt, säger Kally Fohlin (SD) från Ungsvenskarna Värmland.

– Jag tror det är ganska unikt. Annars är det vanligt att alla åtta ungdomsförbund möts. På det här sättet kan vi diskutera frågorna fullt ut. Det är början på en helt ny form att ta ungdomsdebatterna, säger Chadi Toprak (S).

Slutade i blåsväder

När representanter från de båda ungdomsförbunden träffades för att diskutera politik över en öl i Karlstad 2021, så landade det i att SSU Värmlands dåvarande kandidat till det socialdemokratiska ungdomspartiets förbundsstyrelse hamnade i blåsväder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.