Torbjörn Dybeck har varit kommunchef i Sunne i åtta månader. Foto: SVT

Sunnes kommunchef sparkas

Uppdaterad
Publicerad

Kommunchefen i Sunne, Torbjörn Dybeck, tvingas lämna sin tjänst. Det beslutade kommunstyrelsen idag.

Orsaken till att Dybeck får lämna uppges vara att man inte längre har förtroende för honom.

– Beslutet tas med anledning av att vi inte har samma syn på styrning och ledning. Majoriteten har med andra ord inte längre förtroende för Torbjörn Dybeck i hans roll som kommunchef, säger kommunstyrelsens ordförande, Gunilla Ingemyr (C) och Tobias Eriksson (S), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i ett pressmeddelande.

Slutar omedelbart

Dybeck tillträdde tjänsten i mitten av januari i år. Han kommer att vara arbetsbefriad under sin tre månader långa uppsägningstid och därmed alltså lämna med omedelbar verkan. Han kommer att få ersättning för dessa tre månader samt ytterligare sex månadslöner enligt kommunen.

Rekrytering av ny kommunchef kommer att påbörjas omgående och Anders Olsson, verksamhetschef för samhällsbyggnad, går in som tillförordnad kommunchef.

Till VF skriver Dybeck i en kommentar:

– Jag tycker naturligtvis det är tråkigt att få sluta. I övrigt har jag inga kommentarer.

Tvingades bort i Hallsberg

2018 tvingades Dybeck sluta som kommundirektör i Hallsberg efter, vad kommunstyrelsens ordförande där beskrev som, samarbetssvårigheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer