Svenska rallyt blir kvar i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt treårsavtal blev klart idag.

– Vi har lyckats få till vårt treårsavtal som vi har kämpat för ett halvår. Det har varit tuffa diskussioner under veckan och många har varit oroliga för att vi inte haft snö och is. Så det har varit många turer under veckan men nu under förmiddagen så har vi äntligen gjort klart med ett handskak om att vi har hittat riktlinjer för hur vi kan jobba. Vi har ett nytt treårsavtal som vi kan jobba efter vilket är otroligt skönt för oss, berättar en mycket lättat vd för Svenska rallyt Glenn Olsson till SVT Sport.

Hur tvingas ni jobba framöver nu för att säkra upp ett vinterrally så gott ni kan?

– Vi har krav på oss att vi måste leverera en större garanti kring snösäkerheten. Vi måste jobba och utveckla oss kring de krav som finns.

Nästa år blir det ett större VM med flera märken, vad innebär det för er?

– Det blir en större volym av allting och det är ju både för- och nackdelar med det. Där vi kör rallyt i Värmland nu så har vi ju gått i taket gällande boende och annat så det blir ju utmaningar alltihopa. Ju fler kommersiella krafter som finns desto större blir värdet för alla så vi ser ju en utmaningen men samtidigt en större möjlighet för oss att skapa nya intäkter, säger Glenn Olsson.

Hur viktigt är det här för rallyregionen Sverige?

– Det är så mycket pengar som går in i besöksnäringen och det är så mycket resurser som genereras för de som är inblannade i sporten så det är oerhört viktigt för oss allihopa.

Vi på SVT har tidigare berättat om vädersituationen inför helgen som ett tag var akut och gjorde att flera av årets sträckor fick ställas in. Världsmästaren Ogier har också inför tävlingen kritiserat skicket på banorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska rallyt Värmland 2016

Mer i ämnet