Hör deltagaren Rickard Room om varför han deltar – och SVT Nyheter Värmlands redaktionschef om vad mötet innebär. Foto: SVT

Rickard Room: ”Kan vi komma överens?”

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen kommer människor få mötas på CCC i Karlstad för att prata om sina olika åsikter i SVT:s satsning på ”Sverige möts”. En av dem som kommer att medverka är Rickard Room från Karlstad.

Rickard Room är en 26-årig tvåbarnspappa från Karlstad. Han jobbar som personlig assistent och har en bakgrund som politiskt aktiv i SSU. När han såg att SVT bjöd in till att svara på ett antal frågor om diskussionsämnen som ligger i tiden, blev han intresserad. Han är nu ihopmatchad med en person som tycker helt olikt honom själv och kommer få sitta ner och prata med den här personen i eftermiddag.

Om projektet

Sverige möts är ett projekt som erbjuder människor som har olika åsikter att träffas och samtala om engagerande frågor. Det arrangeras på åtta orter i landet idag och närmare 7 000 personer har anmält sig för att delta. I Karlstad har 124 personer blivit ihopmatchade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts

Mer i ämnet