Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är naturen som skapar mästerverket” – starta klippet för att höra Tobias Gundahl berätta om hur han tror att det kommer att gå i tävlingen. Foto: SVT/ Elin Johansson

Tobias i Svaneholm tävlar i pizzamästerskap: ”Känns stabilt”

Publicerad

När Tobias Gundahl, 22 år, tog över pizzerian i Svaneholm tillsammans med sin mamma hade han inte bakat en enda pizza. I februari ska han tävla i nordiska mästerskapen i gourmetpizza.

– Det känns faktiskt stabilt, säger han.

Det var sommaren 2021 som Tobias Gundahl, från Gunnarskog i Arvika, tog över pizzerian tillsammans med sin mamma Ulrika Gundahl.

Nu har det gjorts många tester för att komma fram till ett urval av varianter som Tobias ska utveckla till att bli pizzan som han ska tävla med.

Att det ska vara lokalt producerade varor är viktigt för Tobias, men när SVT besöker honom i början på december har han ännu inte hittat det han söker.

– Det är naturen som skapar mästerverket många gånger. Det är det jag grottar ner mig i nu för att få finliret, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.