Katarina Ström Lindberg är åklagare i fallet där två bröder misstänks för förberedelse till mord. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Två häktade misstänkta för förberedelse till mord

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder stoppades i en fordonskontroll på Hammarö. Nu har de häktats misstänkta för förberedelse till mord samt grovt vapenbrott – samtidigt misstänks även deras pappa vara inblandad. Två vapen har tagits i beslag.

Det var den 9 november som männen greps och i bilen hittades ett vapen.

– Vi har konstaterat att vi lyckades stoppa en långt gången förberedelse till mord, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

En tredje man, brödernas pappa, har också häktats för grovt vapenbrott. Han greps på kvällen den 9 november och på adressen hittades ett vapen.

– Jag ville att han även skulle häktas för medhjälp till förberedelse för mord, men tingsrätten gick inte på den linjen. Jag har begärt att de prövar den frågan igen och har begärt häktningsförlängning, säger åklagaren Katarina Ström Lindberg.

Det finns ett utpekat tilltänkt offer, men några detaljer vill inte åklagaren gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.