Foto: Arkivbild TT

Två värmlänningar har drabbats i 1177-läckan

Publicerad

Två personer från Värmland har drabbats i den stora 1177-läckan. Det visar mejl från leverantören Medhelp till Region Värmland, som SVT tagit del av.

Efter Computer Swedens avslöjande i förrgår att miljontals samtal till Vårdguiden 1177 legat tillgängliga på nätet har Region Värmland haft en intensiv kommunikation med leverantören Medhelp.

SVT Värmland har tagit del av de mejl som skickats mellan parterna. De visar bland annat att regionen krävt en förteckning över alla personer i Värmland som haft samtal lagrade på den aktuella servern, något Medhelp hittills inte kunnat presentera.

Däremot har Medhelp under onsdagen uppgett följande för regionen: totalt har 55 samtal tankats ner och av dessa har man kunnat identifiera 16 personer med personnummer eller telefonnummer. Av dessa är två personer från Värmland.

Övriga regioner som berörs är Sörmland och Stockholm.

Kontakta de drabbade

Vem som har laddat ner samtalen vet man ännu inte.

Medhelp uppger i mejlet till Region Värmland att bolagets kommunikationsavdelning tillsammans med patientsäkerhetscentrum jobbar på hur de ska kunna kontakta personerna som drabbats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

1177-läckan

Mer i ämnet