I klippet ovan möter ni några av karlstadborna som passar på att renovera sig genom krisen. Foto: SVT

Pandemin gav rusch i byggvaruhandeln

Uppdaterad
Publicerad

Många verksamheter går på knäna till följd av coronavirusets framfart, men inom byggvaruhandeln i Karlstad var det under söndagen precis tvärtom.

Ingemar Smedberg lotsar bilar och hjälper kunder att mäta och lasta plank inne på en av Karlstads byggvaruhandelar. Hela tiden rullar nya bilar med takräcken och släpkärror in för att lasta.

– Folk passar på nu när de är hemma. De kanske sitter i karantän och då måste man ju ha någonting att göra. Så de passar på att bygga och renovera hemma, säger han.

Coronaviruset i Värmland

– Vi håller på med lite uteplatsarbeten, berättar Pernilla Kortsson. Även om hon inte drabbats av någon karantän så har den inplanerade hockeyhelgen ställts in och då blev det tid för henne och hennes man Dan att åka till byggvaruhandeln för att starta sitt projekt.

Blev permitterad

Olle Wallinder står och sågar till lister för att sätta innertak. Han har vanligtvis fullt upp med elektrikerjobb på oljeplattform men coronakrisen har förändrat hans vardag.

– Jag blev permitterad från mitt jobb i Norge för över en månad sedan, så jag har fått ganska mycket tid att få klart den här renoveringen.

I klippet ovan möter ni några av karlstadborna som passar på att renovera sig genom krisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet