Rino Rotevatn har i en rad reportage granskat HVB-hemmen i länet. Foto: SVT

Värmländsk SVT-reporter nominerad till journalistpris

Uppdaterad
Publicerad

SVT Värmlands reporter Rino Rotevatn är nominerad till Värmlands journalistförenings journalistpris för granskningen av HVB-hem.

Rino Rotevatn är tillsammans med två tidningsreportrar nominerad i den klassiska kategorin. Priset delas ut av Värmlands journalistförening i tre kategorier: den klassiska, sport och kreativ kategori. 

Rino har i en rad reportage granskat HVB-hemmen i länet, bland annat Platea i Hagfors där femårige John Walter omkom efter att ha avvikit från hemmet och drunknat.

Även priset för förra året kommer att delas ut nu i år. Där har SVT Värmland två av tre nomineringar i den klassiska kategorin. Dels Bengt Hedin och Camilla Gustafsson för rapporteringen om Forshagachefen som försökte tysta sjuksköterskan och även Frida Ingemarsson för reportaget “Larmet från förlossningen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar HVB-hem

Mer i ämnet