Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hur vd:n för företaget, Gustav Nordström, själv tycker att de skött kommunikationen med boende i Höljes-området. Han svarar också på frågan hur han ser på dagens demonstration och så ger han ett löfte om hur vindkraftparken inte kommer placeras Foto: SVT

Vd:n för vindkraftföretaget svarar på kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Det är företaget Fred Olsen Renewables AB som ligger bakom planerna på den gedigna vindkraftparken vid Röknölen i Torsby kommun. De får nu hård kritik från Aktionsgruppen mot vindkraft i Höljes, som under onsdagen är på plats i Långflon och demonstrerar emot vindkraftplanerna.

Gustav Nordström är vd för Fred Olsen Reneables AB.

Hur ser du på kritiken att ni ska ha utelämnat delar i hur naturen kommer påverkas?

– Tillståndsprocessen är uppdelad i olika delar och det vi gör nu är samrådsdelen – den syftar till att presentera våra planer. Det är först när vi lämnat in en ansökan, och efter kompletteringar, som ärendet är klart och hela bilden kan ges av vilken naturpåverkan som blir. Så jag har förståelse för att man kan uppleva att samrådshandlingen inte är komplett, säger Nordström.

Om det nu blir en vindkraftpark vid Röknölen – hur ska ni då se till att det inte sker någon betydande skada på naturvärdena som finns där?

– Det gör vi genom omfattande inventeringar som genomförs nu, där vi håller på att sammanställa resultatet. Och utifrån synpunkter som inkommit i samråd och resultatet från naturvärdesinventeringarna, kommer vi att anpassa projektet så vi uppfyller svensk miljörätt och svensk lagstiftning.

Det är länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet i frågan om vindkraftparken vid Röknölen.

I klippet hör du hur vd:n för företaget, Gustav Nordström, själv tycker att de skött kommunikationen med boende i Höljes-området. Han svarar också på frågan hur han ser på dagens demonstration och så ger han en försäkran om hur vindkraftparken inte ska placeras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Torsby

Mer i ämnet