”Vi vill komma närmare”

Uppdaterad
Publicerad
KRÖNIKA ·

Kronoparken. Miljonprogram, betong, segregation och utanförskap. Men också småhusidyll, eko-by, universitet och campus.

Tomas Skoglund

Redaktionschef och ansvarig utgivare

För en del är Kronoparken, Värmlands största stadsdel, förknippat med sociala problem, missbruk och fattigdom. För andra är det studier och universitetsliv.
För några veckor sedan skedde en skottlossning på Kronoparken, och förra veckan åtalades två unga män för ett mycket obehagligt rån på Campus. De båda männen tog sig in i en lägenhet, överföll det sovande paret som bodde där och genomförde rånet. Det är en bild av Kronoparken.

Samtidigt startar universitetet upp verksamheten för läsåret. I dag anländer 5 000 nya studenter för att påbörja sina utbildningar – en helt annan bild av området.

Målet: Komma närmare, spegla stadsdelen

Under den här veckan kommer vi att flytta delar av vår redaktion till Kronoparken. Vårt mål är att komma lite närmare, skapa nya kontakter och spegla stadsdelen på ett bättre sätt, utifrån flera av Kronoparkens många perspektiv.

Vi vill inte hamna i fällan att bara besöka Kronoparken när det varit skottlossning eller ett rån – även om också det självklart ska bevakas. Vi vill försöka gå lite mer på djupet och ge en berättelse om området som är lite mer mångfacetterad.

Tipsa oss

Men vi behöver din hjälp. Vad ska vi bevaka på Kronoparken? Inte bara under den här veckan, när vi är på plats hela tiden, utan också framöver?

Kanske träffas vi i Kronoparkens centrum under veckan – när vi inte är ute på uppdrag i området kommer vi att finnas i idrottshallens entré, eller också ses vi här i vår chatt. Skriv några rader till oss, och tipsa om vad du vill se mer om på vår sajt och i våra sändningar. Berätta för oss vad vi inte får missa!

Tomas Skoglund

Redaktionschef och ansvarig utgivare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

Krönikor av Tomas Skoglund

Mer i ämnet