Tre ungdomar dog och ett 20-tal personer skadades. Foto: TT

Åklagare vill flytta rättegång för bussolyckan

Publicerad

Det drar ihop sig till rättegång för den svåra bussolyckan i Härjedalen där tre ungdomar från Marks kommun dog och flera skadades. Nu har åklagaren ansökt om att rättegången ska flyttas från Östersund till Varberg för att underlätta för drabbade och anhöriga.

Skälet till att åklagare Mikael Bäckström ansökt om att flytta målet från Östersunds tingsrätt till Varbergs tingsrätt är att ett stort antal målsägande som ska höras bor i området.

– Jag har gjort ansökan och nu får tingsrätten i Östersund behandla den. Det kommer nog att ta lite tid, säger Bäckström till BT.

Det var 2 april förra året som bussen körde av vägen strax söder om Sveg i Härjedalens kommun. Tre ungdomar dog och ett 20-tal personer skadades. Busschauffören har åtalats för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Enligt åklagaren ska det främst vara trötthet hos föraren som ligger bakom bussolyckan. Något som chauffören förnekat. Chauffören har istället menat olyckan skulle orsakats av ett gupp i vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet