Foto: Thomas Johansson/TT

Medarbetare hålls hemma på grund av coronavirus

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsplats i Mölndal håller delar av arbetssytrkan hemma, efter att en av deras anställda är smittad av coronaviruset.

Det är den andra arbetsplatsen på kort tid som får stänga ner i Mölndal på grund av viruset.

Mannen som smittats är en av de sex personer i regionen som sedan tidigare bekräftats ha smittats av coronaviruset.

Han ska, enligt Mölndals-Posten, arbeta med IT-frågor på företaget.

Coronaviruset i Västsverige

– Vi har varit i dialog med smittskyddsläkaren på Sahlgrenska och följt deras rekommendationer. Den här smittade medarbetaren har varit i kontakt med en handfull andra personer på arbetsplatsen och de är nu hemma i karantän, säger företagets vd till Mölndals-Posten.

Enligt tidningen ska dessa andra anställda jobba hemifrån resten av veckan. Det är inte hela arbetsplatsen som är stängd, utan delar av arbetsstyrkan som är satta i karantän.

Andra arbetsplatsen i Mölndal som stänger på grund av virus

I fredags meddelade en annan arbetsplats i Mölndal att de låter de anställda arbeta hemifrån efter att en anställd varit den första som rapporterats som drabbad av coronaviruset.

Ingen av de 40 medarbetare som nu hålls hemma har uppvisat några symptom på coronavirus, men alla har kontakt med smittskyddsläkare.

– Det här är en säkerhetsåtgärd. Mannen har varit på kontoret efter sin resa där han blev smittad och så vitt jag vet har ingen mer drabbats på kontoret, säger David Almlöf som är HR-chef på den mannens företag.

Rättelse:

I en första version av artikeln gjorde texten gällande att en hel arbetsplats hade stängt ner igen. Detta enligt uppgifter till redaktionen. I ett senare skede , cirka fyra timmar senare, kom uppdaterade uppgifter om att det inte var hela arbetsplatsen som var nedstängd, utan att ett antal ur personalstyrkan hade ombetts att arbeta hemma. Då ändrades rubrik och texten uppdaterades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet