Sali Naiyf saknar svar efter sonen Noradlins död i november. Foto: Privat/SVT

Åtalas efter smitningsolyckan i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

14-åriga Noraldin Naiyf dog när han blev påkörd i Trollhättan förra året. Nu åtalas den misstänkta bilföraren som smet från platsen.

Den 27 november förra året avled den 14-åriga pojken Noraldin Naiyf efter att han blivit påkörd och skadats allvarligt i Trollhättan. Mannen som körde bilen smet från platsen men kunde senare identifieras av polisen.

Nu har stämningsansökan skickats in där en minderårig man misstänks för vållande till annans död, smitning från olycksplats och olovlig körning.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

”Finns inget straff som räcker”

Noraldin Naiyfs pappa är fortfarande i sorg.

– Det är hemskt och besvärligt och sorgligt. Det var inte bara en son som togs ifrån oss han, var vår kärlek och ängel, säger Salem Nayif till SVT Nyheter Väst.

Hur känns det att åtal har väckts?

– Att det finns någon som får stå till svars är bra men det finns inget straff som räcker efter en sådan här händelse.

Saknade körkort

Enligt stämningsansökan ska en 17-åring orsakat Noraldin Naiyfs död efter att han kört på honom på en parkeringsplats i Trollhättan. Händelsen ska ha skett av oaktsamhet eftersom han inte uppmärksammat och sett 14-åringen på cykel.

Men brottet anses grovt eftersom 17-åringen kört bilen utan varken körkort eller kunskap om hur man kör bil. Han åtalas därför också för olovlig körning, och den gärningen ska han gjort med uppsåt menar åklagare.

Efter att 17-åringen kört på Noraldin Naiyfs lämnade han platsen, och åtalas därför  för smitning från olycka genom uppsåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Mer i ämnet