Minderårig misstänks för att kört ihjäl 14-åring i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

I november förra året dog 14-årige Noraldin Naiyf efter en smitningsolycka i Trollhättan. Nu är en minderårig person skäligen misstänkt för brottet.

Det var i höstas som Noraldin Naiyf blev påkörd av en bilist på Lextorp i Trollhättan, vilket SVT tidigare berättat om. Föraren smet från platsen och natten till den 28 november avled Noraldin Naiyf av sina skador. Följande kväll samlades flera hundra människor på platsen där han blev påkörd.

Den för närvarande misstänkta personen är under 18 år. På fredagen hölls förhör där personen delgavs misstanke angående grovt vållande till annans död, smitning och olovlig körning. Personen ska inte ha utfört gärningen med uppsåt.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Det bekräftar förundersökningsledaren Daniel Veivo Pettersson.

– Jag vill inte berätta så mycket mer i nuläget, säger han och hänvisar till förundersökningssekretess.

Vad är det som lett fram till att ni hittat en misstänkt?

I min mening är det tack vare polisiärt arbete och noggrant förundersökningsarbete som lett fram till att en person kan misstänkas för detta, säger Daniel Veivo Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Mer i ämnet