Flera personer samlas på den plats där en tonårspojke blev påkörd på Lextorp i Trollhättan. Pojkens liv gick inte att rädda. Foto: SVT

Noraldin, 14, dödades av smitare

Uppdaterad
Publicerad

14-årige Noraldin Naiyf dog efter en smitningsolycka i Trollhättan i november. I dag önskar familjen att polis och kommun agerat annorlunda.

– De har agerat som att vi har förlorat en katt, inte en son, säger pappan Salem Naiyf.

Sorgen var stor och frågorna många i slutet av november efter att 14-åriga Noraldin

14-årige Noraldin Naiyf dog efter en smitningsolycka i Trollhättan. Foto: Privat
Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Naiyf blivit påkörd av en bilist på Granngårdens parkering i Lextorp i Trollhättan, som sedan smitit från platsen. Noraldin Naiyf avled efter skadorna natten den 28 november på sjukhus och följande kväll samlades fler hundra människor på platsen.

Polisen sökte efter en mörkfärgad Opel och knackade dörr efter vittnesuppgifter, men arbetet ledde aldrig till att någon misstänkt kunde identifieras.

Saknar svar från polisen

Familjen till den döde pojken mår fortfarande väldigt dåligt och är i dag frustrerade över polisens agerande.

– De har agerat som att vi har förlorat en katt, inte en son, säger pappan Salem

Noraldins pappa, Salem Nayif.

Naiyf.

Han upplever att polisen inte velat ge dem svar kring vad som hände deras son och hur han dog, men de har inte fått ta del av obduktionsrapporten. Salem är rädd att de hade lagt ner mer utredningsresurser om Noraldin varit involverad i brottslighet.

LÄS MER: Få smitningsolyckor klaras upp

SVT Nyheter Väst har sökt polisens förundersökningsledare utan framgång. Polisens presstalesperson i Trollhättan, Tony Nyman, vill inte uttala sig närmare om det enskilda ärendet men trycker på att ett brottsoffers bakgrund inte påverkar utredningens omfattning på det sättet.

I nuläget har man ingen misstänkt och vädjar att personer som kan ha sett något av intresse hör av sig till polisen.

För GT berättar polisens utredare i Trollhättan och Vänersborg, Tord Persson, vad som krävs för att polisen ska kunna lösa fallet.

– Att någon tipsar oss och säger vem det kan vara så att vi kan höra personen, eller att någon av de utredningar vi gör ger resultat. Vi har kollat både fordon och annat i ganska stor omfattning, säger han till tidningen, och berättar att de har en känsla av att det råder en tystnadskultur bland dem som kan känna till något om fallet.

Kommunen delar inte bilden

Familjen hade också förväntat sig mer av kommunen. Som exempel nämner Salem Naiyf begravningen där han anser att en närvaro från polis eller kommun hade betytt mycket för familjen.

Peter Asp, informationschef på Trollhättans stad, delar inte familjens bild av att de inte varit närvarande efter brottet. Enligt honom har de gett det stöd som de normalt brukar ge till en familj som förolyckats på det här sättet.

LÄS OCKSÅ: Krisarbete på skola efter smitningsolycka

– Vi har varit där från skola, och jag har personligen pratat med pappan till familjen. Det är skolan som normalt sköter det här och jag vet att rektorn var där dagen efter, satt ner och pratade och har lämnat blommor, säger Peter Asp.

Samlas på lördagen

På Trettondagen kommer familjen att arrangera en öppen minnesstund på Granngården i Trollhättan. Pappans önskan är att något nytt kommer fram så att de kan få veta vad som hände deras son.

– Vi har inte bara förlorat en pojke, vi har förlorat en ängel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Mer i ämnet