Vänner och anhöriga samlades på platsen där en 14-åring dog i en smitningsolycka. Foto: SVT

Smitningsolyckan där 14-åring dog på väg att lösas

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan meddelade polis och åklagare att det fanns en misstänkt för den tragiska smitningsolyckan i Trollhättan i höstas. Nu säger åklagaren att han är ”tämligen säker” på att man har rätt gärningsman och att man vet vilken bil han körde.

Det var den 27 november som 14-årige Noraldin Naiyf dog när han blev påkörd av en bil på Granngården i Lextorp. Föraren av bilen smet och händelsen väckte stor sorg och vrede i området.

I förra veckan meddelade åklagarmyndigheten att man har en misstänkt, en minderårig person.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Nu släpper åklagren fler detaljer.

– Vi anser oss tämligen säkra på att det är rätt person vi har ringat in. Vi väntar nu på resultat från olika tekniska undersökningar, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson.

Bland annat undersöks den bil som den unge killen tros ha kört.

– Den är under undersökning och ja vi tror att det är den bilen som har använts.

Misstänks för flera brott

Åklagaren vill inte berätta mycket om den misstänkte. Han är alltså under 18 men äldre än 15.

– Med anledning av hans ålder vill jag inte säga var han bor. Jag säger heller inte vilken inställning han har, om han erkänner eller inte, säger Daniel Veivo Pettersson.

Pojken är på grund av åldern heller inte frihetsberövad. Han misstänks för grovt vållande till annans död, smitning och olovlig körning.

Enligt åklagaren kommer det att dröja några veckor innan de tekniska utredningarna är klara. Då kommer han att fatta beslut om åtal.

Åklagaren tror inte att det fanns någon avsikt bakom det som hände.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolycka i Trollhättan – 14-åring dog

Mer i ämnet