Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är inte fastställt om mannen och flickan kände varandra, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler. Foto: SVT

Flicka knivskuren i Brunnsparken i Göteborg – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i 10-årsåldern blev knivskuren av en man i Brunnsparken i Göteborg på torsdagen. Flickan fördes till sjukhus och bedöms vara allvarligt skadad. En man är gripen, misstänkt för mordförsök.

Strax efter lunch på torsdagen blev en flicka knivskuren i magen i Brunnsparken i centrala Göteborg. Skadeläget bedömdes inledningsvis som allvarligt men stabilt, enligt polisen. Enligt Sahlgrenskas presstjänst var skadeläget detsamma vid 08:30 på fredagsmorgonen.

Flickan är medborgare i Nederländerna och har enligt polisen varit på besök hos släktingar i Sverige.

Knivdådet i Brunnsparken

Även en kvinna skadades. Hon är enligt polisen en anhörig till flickan och blev lindrigt skadad. Enligt polisen kände hon inte igen gärningsmannen. Hon kunde lämna sjukhuset på eftermiddagen.

Man greps av allmänheten i Brunnsparken

En man i 35-årsåldern greps kort efter händelsen. På eftermiddagen anhölls han av åklagare misstänkt för försök till mord.

– Det är rådiga personer i allmänheten som har lyckats gripa personen på platsen. Polisen har varit på plats strax därefter och kunnat överta det här gripandet, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson på plats i Brunnsparken.

Enligt polisen finns det inget som tyder på att ytterligare någon gärningsperson varit inblandad i dådet. Det finns i nuläget inte heller någon känd koppling mellan den misstänkte gärningspersonen och de drabbade.

Motivet okänt

Även motivet försöker polisen få grepp om.

– Vi vet inte varför det här har skett och har inget motiv om det här i nuläget, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Polisen har spärrat av ett område i centrala Göteborg. Foto: SVT

Brunnsparken spärrades av

Polisen arbetade vid 14-tiden med att säkra platsen, bland annat genom att ha en helikopter i luften, och att säkra bevisning.

Vid 15.50 meddelade polisen att avspärrningarna var hävda och att spårvagnstrafiken var igång igen.

Vid 10-tiden på fredagen skriver polisen på sin hemsida att två knivar togs i beslag på brottsplatsen under den tekniska undersökningen.

Enligt polisen väntas åklagaren inom kort begära mannen häktad.

Diana Hamid jobbar bredvid Brunnsparken.

– Det är helt ofattbart. Man blir helt skakig, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Diana Hamid och Mari Mostofi utanför avspärrningarna. Foto: SVT

Vet du mer om händelsen? Mejla oss på vast@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet