Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Målsägarbiträde Hans Palm berättar hur knivdådet påverkat den skadade flickan och hennes familj. Foto: SVT

Knivattacken i Brunnsparken: ”Flickan är fortfarande rädd för att gå ut”

Uppdaterad
Publicerad

Flickan i tioårsåldern fick livshotande skador efter knivattacken i centrala Göteborg i mars – i dag dömdes en man till 14 års fängelse. Flickan klarade sig men hela familjen är starkt påverkad av händelsen, enligt familjens målsägarbiträde Hans Palm.

– Flickan är fortfarande rädd för att gå ut, säger han.

Det var i början av mars som en flicka i tioårsåldern fick livshotande skador efter en knivattack i Brunnsparken i centrala Göteborg, mitt under lunchrusningen.

Flickan, som är hemmahörande i Holland, var på besök hos mormor och morfar i Göteborg och även mormodern skadades vid tillfället. En man i 35-års dömdes på onsdagen till 14 års fängelse för försök till mord på flickan och grov misshandel av hennes mormor.

Knivdådet i Brunnsparken

Påverkat familjen

Händelsen har påverkat familjen djupt, berättar familjens målsägarbiträde. Även mormodern har haft vårdkontakter efter händelsen, och huruvida flickan får bestående skador är för tidigt att säga, enligt målsägarbiträdet.

-Om de fysiska skadorna kommer ge men är inte klart än, psykiskt är en arbetsprocess, förhoppningsvis kommer hon på banan igen, säger Hans Palm.

Flickan har inte vittnat under rättegången. 

– Det var moderns önskan, hon bedömde att flickan inte var i tillräckligt gott skick för att kunna höras fram tills rättegången.

SVT Nyheter Väst har sökt den dömde mannens advokat som inte vill kommentera domen.

I klippet: Familjens målsägarbiträde berättar om hur familjen och flickan påverkats i klippet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet