Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon för att följa med Yasin Missaoui, som ingrep vid knivdådet i Brunnsparken, på hans nya jobb som väktare. Foto: SVT

Han blev hjälte vid knivattacken i Brunnsparken – nu har Yasin fått sitt drömjobb

Uppdaterad
Publicerad

När en flicka i 10-årsåldern attackerades med kniv i Brunnsparken var Yasin Missaoui en av dem som ingrep mot den misstänkte gärningsmannen. Efter att ha uppmärksammats i flera medier har han nu fått sitt drömjobb som väktare.

– Jag älskar att jobba med säkerhet och få folk att känna sig trygga, säger han.

När Yasin Missaoui insåg vad som hänt i Brunnsparken i mars tvekade han inte. Tillsammans med andra höll han fast den misstänkte gärningsmannen tills hjälpen kom.

– Jag agerar automatiskt. Det är min personlighet, sa han då till SVT.

Knivdådet i Brunnsparken

Drömmen slog in

Hans dröm var att få arbeta som väktare men hade vid den tiden inte blivit erbjuden något jobb trots flera ansökningar. Men efter att flera medier rapporterat om Yasin insats blev ett väktarbolag tipsade om honom.

– Den kvalitén vi söker är godhjärtade, duktiga människor som har någon form av fallenhet för bevakning. Och det hade Yasin, säger Ulf Johansson, driftchef vid CPG bevakning.

Sedan dess har Yasin genomgått en väktarutbildning och nu utför han olika väktaruppdrag runt om i Göteborg.

Se videon för att följa med Yasin Missaoui på jobbet och höra honom berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet