Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när den misstänkta gärningsmannen grips och hör ögonvittnet Firas berätta om vad han såg på plats. Foto: Privat

Här grips den misstänkte gärningsmannen i Brunnsparken i Göteborg – knivskar flicka

Uppdaterad
Publicerad

Firas Moussa hade precis kommit tillbaka från lunch när han plötsligt hörde sirener och ambulanser utanför kontoret i centrala Göteborg. Utanför kontorsfönstret såg han efterspelet av den dramatiska händelsen som utspelade sig vid Brunnsparken under torsdagen.

– Jag har aldrig sett något liknande så här mitt i stan, det var hemskt att se, säger Firas till SVT Nyheter.

Firas Moussa jobbar på ett kontor i centrala Göteborg. Under torsdagen blev han vittne till hur polisen grep den misstänkta gärningsmannen som gått till attack med en kniv mot en flicka i tioårsåldern. På eftermiddagen anhölls han av åklagare misstänkt för försök till mord.

– När jag hörde sirener och såg alla avspärrningar blev jag så klart orolig och ville veta vad som hänt, säger Firas som filmat delar av händelsen.

Knivdådet i Brunnsparken

Även en kvinna skadades. Hon är enligt polisen en anhörig till flickan och blev lindrigt skadad när hon ska ha försökt stoppa gärningsmannen.

Se när den misstänkta gärningsmannen grips och hör Firas berätta om vad han såg på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet