Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är händelserna före våldsdådet i Brunnsparken. Foto: Polisen

Misstänkt för knivdåd i Brunnsparken lider inte av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 35-årsåldern som misstänks för knivdådet mot en flicka i Brunnsparken i mars i år lider inte av en allvarlig psykisk störning. Detta meddelar rättsmedicinalverket i ett utlåtande på onsdagen. Rättegången avslutas på fredag.

I mars blev en flicka i 10-årsåldern knivhuggen i Brunnsparken i centrala Göteborg. Hon blev svårt skadad, men överlevde. Även hennes mormor skadades vid våldsdådet.

En man i 35-årsåldern står åtalad för mordförsök och grov misshandel. Rättegångens sista dag är på fredag den 21 juli i Göteborgs tingsrätt.

Knivdådet i Brunnsparken

Anses inte lida av allvarlig psykisk störning

På onsdagen kom utlåtandet från rättsmedicinalverket gällande mannens psykiska hälsa, något som Göteborgs-Posten var först med att berätta om. Han har själv uttryckt i förhör att han inte minns händelsen och att han hörde röster i huvudet som sa till honom vad han skulle göra.

Men i utlåtandet från rättsmedicinalverket framgår att ”gärningsmannen har inte begått de aktuella handlingarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning” samt att han ”inte lider av en allvarlig psykisk störning” vilket innebär att han inte kan överlämnas till rättspsykiatrisk vård om han döms.

Åklagaren har yrkat på 16 års fängelse för mannen. Domen väntas komma i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet