Så här såg det ut när ett 50-tal personer som berörs av kommunfullmäktiges beslut samlades strax före onsdagens möte för att protestera. Beslutet blev enligt kommunstyrelsens förslag. Foto: Maria Phillips/SVT

Beslut ikväll: Uddevalla gör stora förändringar inom socialtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen röstade kommunfullmäktige i Uddevalla igenom privatisering av personlig assistans och kommunalisering av boendestöd för psykiskt funktionshindrade. I samband med mötet hade flera personer samlats för att följa debatten och protestera mot besluten.

Det var en oenig kommunfullmäktige som fattade beslutet. När det gäller personlig assistans blev röstsiffrorna 33 – 28 där M, KD, SD och Uddevallapartiet var för och övriga partier emot.

Beslutet följdes på läktarplats av både anställda och personer med boendestöd och personlig assistans.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birgitta Karlén och flera av de dygnetrunt-anställda personliga assistenterna i Uddevalla kommun är besvikna på de förändringar som ska införas. Foto: Lisa Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.