En fastighet har spärrats av utanför Uddevalla efter att polis hittat vitt pulver. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Bombgrupp till fastighet efter fynd av pulver

Uppdaterad
Publicerad

En man anhölls i lördags, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter att man hittat okänt pulver i hans fastighet i Uddevalla. Under måndagen har polisens bombgrupp varit på plats för en teknisk undersökning.

Fastigheten i Uddevalla spärrades av på lördagsmorgonen och har bevakats under hela helgen. Enligt polisen har man stött på diverse misstänkt gods, vars innehåll man nu utreder. Bland annat handlar det om ett vitt pulver. Vad det är för slags pulver har man däremot inte kunnat fastställa.

Ämnen som kan användas vid sprängningar

På måndagen var polisens bombgrupp fortsatt på plats vid fastigheten för att bland annat genomföra en teknisk undersökning.

Stort beslag av explosiva kemikalier

– Ärendet är nu överlämnat till åklagaren. Sedan får vi se vad undersökningen kommer fram till, säger polisens presstalesperson, Stefan Gustafsson.

Åklagaren, Daniel Edsbagge, säger till Göteborgs-Posten att det finns misstankar om att ämnena som hittats är ämnen som kan användas vid sprängningar.

– Det finns grund för att säga att det här är ämnen som inte bara är till för fyrverkeripjäser. Om man blandar ihop de här beståndsdelarna kan de användas för sprängningar, säger han till tidningen.

Inte känd av polisen

Mannen som greps på lördagen är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han är inte känd av polisen sedan tidigare. Om tankarna kvarstår mot mannen måste han begäras häktad senast klockan 12 på tisdagen. Enligt mannens försvarsadvokat, Caroline Hallberg förnekar han brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stort beslag av explosiva kemikalier

Mer i ämnet