Foto: TT

Busschaufförens ord efter domen: ”Vill hylla ungdomarna”

Uppdaterad
Publicerad

Han åtalades för att ha vållat tre unga människors död i den svåra olyckan. På onsdagen friade tingsrätten busschauffören på samtliga åtalspunkter. Nu berättar mannen för SVT:

– Jag är lättad. Dagen när olyckan hände var den jobbigaste dagen i mitt liv, säger han.

Tre ungdomar från Marks kommun dog i den ödesdigra olyckan. Ytterligare 38 personer skadades. Busschauffören åtalades för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. På onsdagen fick han beskedet: Borås tingsrätt friar honom på samtliga åtalspunkter.

Mannen berättar för SVT att han upplevt tiden efter olyckan som väldigt jobbig – onsdagens friande dom kom som en lättnad.

Bussolyckan i Härjedalen

– Ja, det gjorde den verkligen. Det känns jättebra att bli friad.

Vad kan du säga om tiden efter olyckan?

– Det har inte varit lätt, jag har inte sovit så bra. Det är så många tankar som kommer om vad som egentligen hände. Det är hemskt för alla parter, säger chauffören till SVT.

Har du något du vill hälsa till de familjer som på olika sätt drabbades i olyckan?

– Ja, det vill jag gärna. Det är fruktansvärt både för dem och för mig. Det måste man förstå. Det är inget som är roligt på något vis. Jag beklagar allting även om det inte var mitt fel. Jag beklagar det som hänt, det gör jag verkligen. Dagen när olyckan hände var den jobbigaste i mitt liv, säger busschauffören.

Är det något annat du vill säga?

– Jag vill hylla de ungdomar som stöttat mig, som förstått att det här är jobbigt för mig också. Det har betytt väldigt mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet