Ung man dömdes bland annat för våldsamt upplopp i samband med NMR:s demonstration i Göteborg tidigare i november. Foto: TT/SVT

Dömdes för stenkastning mot polisen – nu misstänkt i mordutredning

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man från Göteborg dömdes nyligen till samhällstjänst för våldsamt upplopp i samband med nazistdemonstrationen tidigare i november. Nu är han även häktad för grov misshandel i samband med ett misstänkt mord i Uddevalla.

Den 19-årige mannen är bosatt i Göteborg och var en av elva motdemonstranter som i måndags dömdes för oroligheterna i samband med NMR:s demonstration i Göteborg i november. Han dömdes för våldsamt upplopp, försök till våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott till 70 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn.

Försvunnen man – misstäkt mördad

Men nu förekommer 19-åringen även i ett annat brottssammanhang.

Yxmordet i Uddevalla

En man försvann i början av december och polisen misstänker att han mördats utanför Uddevalla. Tre män har häktats, och en av dem är den 19-årige mannen som nu häktats på sannolika skäl för grov misshandel.

– Han förnekar brott, säger hans försvarare Ylva Rossing till SVT Nyheter Väst, som även var hans advokat i samband med demonstrationsutredningen.

LÄS ÄVEN: Tre män misstänks inblandade i mord utanför Uddevalla

Ytterligare två gripna – totalt fem misstänkta

De andra två häktningarna gäller dels en 21-årig man som häktas på sannolika skäl för mord, och en 40-årig man för skyddande av brottsling och grovt brott. På onsdagen bekräftar åklagaren att ytterligare två personer nu är anhållna och gripna i ärendet.

Totalt är fem personer misstänkta i brottsutredningen. Senast den 29 december ska åklagare ha väckt åtal.

LÄS MER: Tre män misstänks inblandade i mord utanför Uddevalla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Uddevalla

Mer i ämnet