Bilden togs efter att en person knivskurits till döds i mars i år. Foto: TT

Döms till livstids fängelse efter knivmord i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En ung man dödades och två skadades allvarligt efter en knivattack på Hässleholmen i Borås. Nu döms en person till livstids fängelse för bland annat mord och försök till mord. Ytterligare två åtalade döms till tolv års fängelse för bland annat försök till mord.

Det var den 22 mars i år som tre personer, i åldern 18 till 22 år, knivskars i en trappuppgång på Hässleholmen i Borås. Enligt åtalet ska tre män under kvällen beväpnat sig med pistol och kniv och gett sig ut för att leta efter offren. Senare hittades en 18-åring med så allvarliga skador i bröstet att han avled. De övriga två hade också fått ta emot knivhugg, samt sparkar och slag.

Tvättade kläder med klorin

De misstänkta ska efteråt ha försökt undanröja spår, bland annat genom att tvätta kläder med klorin. De ska sedan ha gömt sig i en lägenhet.

Knivmord på Hässleholmen

I april kunde polisen gripa två personer som sedan häktades på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök. En tredje person häktades i sin frånvaro men anmälde sig själv till polisen i mitten av maj. Samtliga åtalade har förenekat att de gjort sig skyldiga till mord eller försök till mord.

Långa fängelsestraff

De tre männen dömdes under fredagen vid Borås tingsrätt. En 26-årig man döms till livstids fängelse för bland annat mord och försök till mord. De övriga två personerna, 23 och 24 år gamla, frikänns från mordåtalen men döms för bland annat mordförsök till 12 års fängelse.

Även en fjärde person har dömts i samband med de tre männen. En 24-årig man som döms till fyra månaders fängelse för skyddande av brottsling och egenmäktigt förfarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord på Hässleholmen

Mer i ämnet