En knivskars till döds på Hässleholmen i Borås. Två andra knivskars svårt. Foto: TT

Mordmisstänkt 23-åring gripen – överlämnade sig själv

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 23-årsåldern som jagats och varit häktad i sin frånvaro, misstänkt för mord och två mordförsök i Borås, har gripits. Han överlämnade sig själv till polisen och har nu delgetts misstanke om brott.

Det var den 22 mars som polisen larmades ut till ett bråk på Hässleholmen i Borås. Tre unga män knivskars, varav en 18-årig man fick så svåra skador att han avled.

Två män häktades på sannolika skäl misstänkta för mord och två mordförsök. Den tredje misstänkte mannen i 23-årsåldern häktades senare i sin utevaro. På tisdagsförmiddagen kom han frivilligt in till polisen.

Knivmord på Hässleholmen

– Han meddelade oss några timmar innan och sade att han skulle komma in, så på det sättet var det odramatiskt., säger Claes Lindberg, chef för grova brott vid Boråspolisen till Borås tidning.

Han har nu förhörts och delgivits misstanke om brott. En ny häktesförhandling kommer att hållas i morgon torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord på Hässleholmen

Mer i ämnet