En knivskars till döds på Hässleholmen i Borås. Två andra knivskars svårt. Foto: TT

Två häktade för knivmord på 18-åring

Publicerad

Två män i 25-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkta för mordet på en 18-årig man i Borås. De är även misstänkta för två fall av mordförsök.

Det var på kvällen den 22 mars som polisen larmades till Hässleholmen i Borås. Anledningen var ett större bråk med flera personer inblandade. När polisen kom till platsen fann man tre personer svårt knivskurna. En av dem skadades så allvarligt att han avled.

Polisen inledde en stor utredning och kunde i ett tidigt skede berätta att man fått in ovanligt många tips om händelsen.

– Tidigare har det ju varit svårt att få folk att prata i den här stadsdelen, nu märker vi en markant skillnad, sa Magnus Dahl, spaningsledare vid polisen i Borås till SVT bara dagar efter knivdådet.

– Vi upplever att alla dessa vanliga människor som bor i området är oerhört trötta på de här individerna och deras affärer. Folk vill hjälpa till att lösa det här, fortsatte han.

”Spanat i vissa konstellationer”

Och den 14 april kunde polisen meddela att man lyckats gripa två män.

– Vi har spanat i vissa konstellationer och nu hade vi tillräckligt mycket för att ingripa, sa Magnus Dahl.

De båda personerna är i 25-årsåldern och på måndagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för mord. De misstänks även för två fall av mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivmord på Hässleholmen

Mer i ämnet