Efter 20 års diskussion – här påbörjas badhusbygget i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

I runt 20 års tid har det varit en högljudd diskussion och politisk träta om och var en ny simhall kan ta plats i Uddevalla. På onsdagen togs första spadtaget för bygget som kostar uppemot en halv miljard.

– Det här är en satsning som är efterlängtad av många uddevallabor, säger Elving Andersson (C), ordförande kommunfullmäktige.

I klippet ser du när första spadtaget tas

Planerna för en ny simhall i Uddevalla, som ska ersätta det 45 år gamla Walkesborgsbadet, har pågått i runt 20 år och varit mycket omdiskuterade. Olika förslag har utretts, debatterats och förkastats – och debatten växte efter ett inriktiningsbeslut för åtta år sedan.

Då var planen att bygga badhuset vid Riverside-området i centrala Uddevalla. Men så blev det inte.

Den nya simhallen ska ligga på Rimnersområdet, som därmed blir stadens nya sport och idrottsområde. Det blir en bland annat en 50 meters-bassäng med 10 banor och integrerad hoppbassäng.

Simhallen kommer även byggas samman med den befintliiga Rimnershallen. Den beräknas stå klar 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.