Foto: Sofia Sabel /SVT

Efter bilbränderna – politiker möter boende i debatt

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s debattprogram Opinion live håller i kväll ett extrainsatt program om bilbränderna i Göteborg. Flera riksdagpolitiker kommer att vara på plats tillsammans med boende i Göteborg.

I kväll kommer politiker tillsammans med medborgare i Göteborg att diskutera de omfattande bilbränder som ägde rum under måndagskvällen. Det blir ett extrainsatt Opinion live som sänds direkt från Göteborg.

– Det här kommer att ha en stor påverkan på politikerna och valet. Då tycker vi att det är läge att ha en ordentlig debatt om det. Vår uppgift är att skildra debatten, säger Eskil Lundgren, redaktör för Opinion live.

Bilbränder i Västsverige

Tjuvstartar

Egentligen skulle Opinion live haft höstpremiär nästa vecka, men bilbränderna fick redaktionen att tänka om och jobba för att få till en sändning en vecka tidigt.

– Det blev ett extremt nyhetsläge här när bränderna sammanföll med inledningen på valrörelsen. Vi vill inte sitta och vänta en vecka till.

Möten mellan boende och politiker

Det kommer att vara flera politiker på plats. Rosanna Dinamarca (V), Jan Björklund (L), Anna Johansson (S), och Arin Karapet (M) kommer alla att säga sitt.

– De kommer att få möta boende från de här områdena. Både drabbade och boende på flera platser i Göteborg. De ska få svara på vad de ska göra åt det som hänt och hur det kunde bli så här, säger Eskil Lundgren.

Han är nöjd med att politiker och göteborgare nu möts öga mot öga.

– Det viktigaste är att få till mötena mellan vanliga medborgare och politiker.

Se programmet i kväll klockan 21.35 här eller i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Västsverige

Mer i ämnet