Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kålleredsbon Cristel Hammarlund var en av de som drabbades av översvämningarna. Foto: SVT

Besviken på kommunen efter översvämningarna i Kållered

Uppdaterad
Publicerad
Det kraftiga regnandet drabbade flera hushåll i Kållered. För Christel Hammarlund var det inte första gången hennes bostad drabbades av översvämning.
– Jag hoppas kommunen ser det här och fattar att vi som bor här är oroliga, säger hon.

Tisdagens regnoväder drabbade inte bara vägarna, tågtrafiken och butiker. Många hushåll i området har fått översvämningar i bland annat källare, förråd och garage.

– När jag kom hem vid tiotiden var det vatten hela vägen upp vid carporten. Det gick inte att gå eller köra där. Jag hoppas inte det blir för stora skador på huset. Man kanske kan skratta åt det när man ser bilarna köra där, men det är inte jätteroligt. Det blir ju inte bättre när de inte gör någonting. Jag hoppas kommunen ser på det här och fattar att vi är oroliga, vi som bor här, säger Christel Hammarlund.

Vad tycker du att kommunen borde göra?

– De borde rensa i åarna till att börja med. Bredda dem, börja i Mölndal och gå hela vägen. Äveån ligger väldigt nära mitt hus det är i bara några meter. I går fanns ingen gräsmatta här, det var vatten hela vägen. Så det var ingen vacker syn, säger Christel Hammarlund.

Göran Werner, teknisk chef i Mölndal stad om hur kommunen arbetar med översvämningarna.

Fem år till en långsiktig lösning

Göran Werner, teknisk chef i Mölndals stad säger att de ska titta över en mer långsiktig lösning på hur man ska lösa översvämningar framöver.

– För det första tycker jag det är väldigt tråkigt, och jag förstår att hon tycker det är jobbigt. Vi rensar bäcken årligen nu och det är klart att vi efter det här så får vi titta lite extra vad vi kan göra. Jag tycker också det har varit för ofta det är därför vi har dragit igång det här arbetet och se hur vi ska lösa det långsiktigt.

– Vi har lagt in pengar i stadens budget, men jag tror det här är ett projekt som kommer ta fem år för att få en mera långsiktig lösning, säger Göran Werner, teknisk chef, Mölndal stad.

Se Christel visa hur högt vattnet gick under tisdagens översvämning i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer