Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skjutningen inträffade vid 03.30-tiden den 16 oktober i år. Den 18 november greps den misstänkte gärningsmannen utomlands. Foto: SVT

Man gripen i Tyskland misstänkt för mordet på taxichaufför i Bergsjön

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern greps under fredagen i ett Tyskland, misstänkt för mordet på taxichauffören i Bergsjön, skriver Göteborgs-Posten. Den misstänkte kunde gripas bara timmar efter att han häktats, och efter att en internationell efterlysning upprättats.

Det var i mitten av oktober som en tvåbarnspappa blev skjuten till döds, efter att han avslutat ett nattpass som taxichaufför och parkerat bilen utanför sin bostad.

Mannen var ostraffad och inte känd av polisen sedan tidigare.

Internationellt samarbete bakom gripandet

I början av november anhölls en man i 35-årsåldern i sin frånvaro, misstänkt för mordet.

Det var i samband med att han häktades i sin frånvaro under fredagen som han blev internationellt efterlyst. Bara några timmar efter att efterlysningen gått ut kunde han gripas utomlands.

– Det fanns en planering i det. Det var ett internationellt samarbete som var väldigt lyckat, säger åklagare Sara Toreskog till SVT.

Okänt motiv

Vad det finns för kopplingarna mellan offer och misstänkt är ännu oklart.

– Det är fortfarande okänt och det är en av de frågor vi ska börja med att utreda när vi har möjlighet att prata med honom, säger polisens förundersökningsledare Göran Sundström till GP.

Enligt åklagaren är den misstänkte inte känd av polisen sedan tidigare.

”Klassiskt utredningsarbete”

Enligt polisen är det ett ”klassiskt utredningsarbete” som legat till grund för häktningen, med analys av förhör, dörrknackning och filmmaterial.

Mannen befinner sig fortfarande utomlands och det kan ta veckor innan han förs till Sverige. Först då kommer han att förhöras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.