Foto: Foto: Markus Alfredsson/Sveriges Radio Göteborg

Flera släppta efter terrortillslag

Publicerad

Den man som anhållits misstänkt för förberedelse, alternativt stämpling, till terroristbrott samt grovt vapenbrott, förnekar brott. Det uppger hans advokat för SVT Nyheter Väst. Samtidigt har alla de andra som hämtas till förhör släppts.

Mannen anhölls under morgonen och fick en advokat utsedd av Vänersborgs tingsrätt. Säkerhetspolisen vill inte berätta om ett första förhör hållits. Det vill inte heller den misstänktes advokat Michael Hansson.

– Jag är belagd med yppandeförbud men så mycket kan jag säga att han förnekar det brott som han är misstänkt för, säger han.

Han vill i övrigt inte kommentera utredningen.

Försvarsadvokat Michael Hansson Foto: TT

”Tillåtits lämna polishuset”

På torsdagmorgonen hämtades ytterligare ett antal personer runt om i Västsverige på förhör. De har nu alla släppts.

– Vi kallade ett antal personer till förhör och jag kan bekräfta att de nu tillåtits lämna polishuset, säger Gabriel Wernstedt på Säpos presstjänst.

Han vill inte säga om de är avförda från utredningen och utesluter inte heller att de kan komma att kallas till fler förhör.

– Nu ska förhören gås igenom och det kan absolut bli så att de hörs igen. Det får den fortsatta utredningen visa, säger Gabriel Wernstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrortillslag i Västsverige

Mer i ämnet