Det finns gott om möjligheter att åka skidor i Västsverige under påskhelgen 2018. Foto: SVT

Flera västsvenska skidbackar håller öppet i påsk

Uppdaterad
Publicerad

Det finns gott om möjligheter att åka skidor i Västsverige under påskhelgen. Flera av både Västra Götalands och kringliggande läns backar håller öppet för den som känner sig sugen på en fartfylld dag i snön.

Trots att påskhelgen har anlänt är inte skidsäsongen helt över. Flera skidanläggningar i Västsverige har öppet över påskhelgen, bland annat Ulricehamns skicenter, Falköping alpin och Åmåls skicenter.

– Säsongen har varit otroligt bra både besöksmässigt, med kyla och mycket natursnö. Det här är den bästa säsongen på i alla fall två-tre år tillbaka, säger Ulf Godtman som är med och driver skidanläggningen i Åmål.

”Lite av ett rekord”

Vanligtvis brukar inte anläggningen kunna ha öppet såhär långt in på året.

– Det här är ju verkligen lite av ett rekord. Eftersom vintern biter sig fast verkar det som att folk har intresset uppe.

Vanligtvis brukar anläggningen stänga omkring vecka 10-11 men i år kommer det vara öppet en bit in på vecka 14. I år har dessutom många åkare i Åmål varit återkommande vid flera tillfällen.

– Tidigare säsonger har många åkt en eller två gånger och sedan åkt på skidsemester. I år har vi haft många besökare som varit här både fyra och fem gånger, säger Ulf Godtman.

Backen kördes sönder inför sportlovet

SVT har tidigare berättat att anläggningens skidbacke kördes sönder av sladdande bilförare inför sportlovet. Skadorna gick att reparera och sedan dess har backen klarat sig från sabotage.

– Det har inte hänt igen. Jag tror det blev bra när vi berättade om det på Facebook och det dök upp i medier. Det spred sig rätt bra och folk hade nog ögat på dem som gjorde det, säger Ulf Godtman.

Här är skidanläggningarna som har öppet i påsk

Västra Götaland

Falköping alpin

Stenkällegården i Karlsborg

Ulricehamn skicenter

Alebacken

Åmåls skicenter

Bollekollen

Halland

Trollhöjden i Ullared

Vallåsen i Våxtorp

Jönköpings län

Alandsrydsbacken i Värnamo

Valbacken i Eksjö

Knaggebobacken i Mullsjö

Isabergsbacken i Hestra

Järabacken i Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.