Foto: SVT

Försvarsadvokaten: Min klient är förvånad

Uppdaterad
Publicerad

Både mamman och pappan döms till tre månaders fängelse – ett straff de redan avtjänat i häktet. De döms för vållande till grov kroppsskada på sin ett och halvt år gamla dotter.

I dag kom domen mot de två föräldrar som åtalats för grovt vållande tilll kroppsskada på sin egen dotter.

De har gett dottern en ”alltför ensidig vegansk kost” i kombination med att de har undanhållit flickan från bvc-besök, enligt åtalet.

Flicka nära svälta ihjäl

Domen blev tre månaders fängelse för de båda föräldrarna, ett straff de redan i praktiken avtjänat under sina två månader i häktet.

Oklart om dom överklagas

Mammans försvarsadvokat heter Mia Sandros och hon är inte nöjd med hur tingsrätten har resonerat i domen.

– Jag är inte nöjd med att tingsrätten inte verkar kunna ta till sig det ganska komplexa material som finns i det här fallet. Min klient är förvånad. Hon tycker inte att det finns några bevis för att hennes dotter var undernärd innan de kom in till sjukhuset.

I klippet ovan kan du höra Mia Sandros kommentera domen vidare.

Pappans försvarsadvokat säger att hennes klient inte är nöjd med att dömas för något som han inte tycker att han har gjort. De har ännu inte bestämt sig för hur eller om de ska vidare och överklaga.

Nedan kan du höra pappans försvarsadvokat Linn Augustsson om domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flicka nära svälta ihjäl

Mer i ämnet