Sorg bland boende i Gårdsten efter det misstänkta familjemordet. Foto: TT

Grannen: ”Det är hemskt, en katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och tre små barn dog i vad som kan ha varit ett fruktansvärt brott. Boende i närheten berättar om chock och förskräckelse över det inträffade.

– Det är hemskt, en katastrof, säger en granne till familjen.

De boende i närområdet möttes av ambulans, räddningstjänst och ett stort polispådrag på torsdagsförmiddagen. Snart kom rapporterna om att fyra människor, en kvinna och tre små barn avlidit efter en lägenhetsbrand. Polisen misstänker att de blivit utsatta för brott och en man är misstänkt för fyra fall av mord.

– En granne ringde mig på morgonen och sa att de är borta. Jag trodde inte på det först. Det är helt... alltså... fy fan. Barnen var så snälla och lugna. Det är en väldigt, väldigt tragisk förlust, säger en man som jobbar i en butik i området.

Barnfamilj död i Gårdsten

Timmarna efter händelsen har grannarna svårt att förstå vad som hade hänt. Några grannar som SVT Nyheter Väst varit i kontakt med uppger att allting hade verkat som vanligt med familjen kvällen innan händelsen.

– Det är vansinnigt det som hänt, säger Göran Johansson, som bor i närheten.

– Det går inte att föreställa sig. Det är så många knattar som cyklar omkring här, tänk om något sådant här hänt ens egna barn eller barnbarn, fortsätter han.

LÄS MER: Tre barn och en kvinna döda – polisen misstänker mord

Så sent som på onsdagskvällen ska grannen och ett butiksbiträde som SVT pratat med sett familjen leka tillsammans. De beskriver att allt såg ut att vara som vanligt. Men på torsdagsförmiddagen kom chocken.

– Jag mår jättedåligt. Jag vet inte vad jag ska säga, säger en granne till familjen.

Krishantering i området

Angereds stadsförvaltning har under förmiddagen haft möte om hur man ska agera. Krishanteringsgruppen är på plats i området, och pratar med berörda och oroliga grannar.

– Det gör ont i hjärtat när det är barn. Det är väldigt tragiskt, säger Ali Moeeni Taghavi (S) ordförande i Angereds stadsdelsnämnd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnfamilj död i Gårdsten

Mer i ämnet