Lena Mossberg tror mycket på Grannskapskontor som ett sätt för distansarbete. Foto: Richard Veldre/SVT

Lena hakar på nya jobbtrenden – öppnar grannskapskontor i Lysekil: ”Väldigt fruktbart”

Uppdaterad
Publicerad

Många vill kombinera sitt fritidsintresse i Lysekil med ett arbete i en större stad. Det har företagaren Lena Mossberg tagit fasta på och inom kort öppnar hon ett grannskapskontor i Brodalen.

– Det finns ett intresse att arbeta tillsammans, kunna bo på landsbygden och slippa pendla.

Den gamla skolan i Brodalen har den senaste tiden varit en privatbostad. Men inom kort väntar en ny inriktning: huset håller på att förvandlas till ett grannskapskontor.

Till skillnad från företagshotell är grannskapskontor, eller co-working office, en plats där man hyra in sig för att arbeta på distans mot sin arbetsplats.

Coronaviruset i Västsverige

Brodalen lockar klättrare

I Brodalen har Lena Mossberg, som till vardags är professor i ekonomi vid Göteborgs universitet, tagit fasta på att området är populärt bland klättrare, och många har frågat efter plats där man kan sitta och arbeta.

– Det finns ett intresse och det är många som vill arbeta så här, säger Lena Mossberg.

Idén till kontoret föddes före pandemin, men i dag tror Lena Mossberg att intresset har vuxit när folk tvingats arbeta hemifrån.

– Det är många som känt på att bo och arbeta i sina fritidshus och man kanske inte är så sugen på att sitta i bilköerna i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet