Polisen sökte med hund efter spår vid Bläsebobohallen i Hjällbo. Foto: SVT

Häktad efter mordförsöket i Hjällbo

Den man som greps i Stockholm förra veckan misstänkt för mordförsöket i Hjällbo har häktats. Två män på moped besköt en man i 30-årsåldern som fick lindriga skador efter att blivit träffad i bålen.

Det var i tisdagskväll i förra veckan som polisen larmades till idrottsplatsen vid Bläsebohallen i Hjällbo, Göteborg. Enligt vittnesuppgifter till polisen hade två personer öppnat eld och träffat mannen som skadades i bålen. De ska efter skotten flytt på en moped eller motorcykel. Senare under samma kväll upptäcktes en brinnande moped i närområdet av helikoptern och den togs i beslag.

LÄS MER: Många vittnen till mordförsök i Hjällbo

Greps i Stockholm

Händelsen utreddes som försök till mord och redan dagen efter vid lunchtid kunde en man i 25-årsåldern gripas i Stockholm.

– Det är gott polisarbete och kanske lite tur som ligger bakom gripandet, säger Ulrika Åberg, kammaråklagare,

Mannen överfördes senare till Göteborg där han under fredagen häktades mot sitt nekande på sannolika skäl för försök till mord. Den andre mannen är fortfarande på fri fot.

– När det gäller den andra gärningsmannen har jag inga nyheter att komma med, säger Åberg.

Tidigare dömd

Den skjutne mannen är sedan tidigare känd av polis, det är dock oklart i vilket sammanhang han tidigare figurerat. Mannen som är i 30-årsåldern fick enligt Sahlgrenska pressjour lindriga skador och har kunnat förhöras.

Den häktade mannen har tidigare dömts till två och ett halvt års fängelse för bland annat människorov. Mannen släpptes nyligen från fängelset men hans frigivning har dock skjutits upp då han enligt Kriminalvården har misskött sig i under fängelsetiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet