Vittnen såg mannen hugga ner sin hustru. Foto: Läsarbild

Man häktad för knivdådet i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man häktades idag för försök till mord efter knivdådet i Tidaholm i fredags.

Han är på sannolika skäl misstänkt, men förnekar brottet.

– Jag träffade honom igår, han är djupt ångestliden kring det som inträffat, säger hans försvarsadvokat Fredrik Almer. Det är en svart punkt i hans minne.

Knivdåd i Tidaholm

Mannen medger dock att han varit på plats.

– Allt är väldigt luddigt för honom. Han beskriver en situation där kvinnan var högljudd och ett antal personer som stod runt. Han kan inte ge några besked om vad som har hänt, säger Fredrik Almer.

Flera vittnen

Det var på fredagsförmiddagen som en kvinna höggs ner brutalt utanför kommunhuset i Tidaholm. Ett antal personer blev vittne till händelsen. Ulf var en av flera som såg kvinnan ligga på marken.

– Det lät som om hon sa något. Då satte sig mannen på huk över henne och började hugga henne. Jag tror det var tre hugg, berättade han för SVT Nyheter Väst på fredagen.

Oklart skadeläge

När det gäller bevisning finns det bland annat ögonvittnen.

– Det är ett antal personer på plats som har en del att tillföra, säger åklagare Marianne Aldén.

Kärnsjukhuset i Skövde, dit kvinnan fördes för vård, kan inte lämna några uppgifter om kvinnans tillstånd eller ens om hon fortfarande vårdas där.​

– Det råder total sekretess, säger sjukhusets kommunikatör Jan Nyman.

Åtal ska vara väckt senast det 25 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Tidaholm

Mer i ämnet