Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hediye Kurt är kammaråklagare vid Göteborgs åklagarkammare. Foto: Elin Schwartz/SVT

Efter misstänkta bilmordet i Göteborg – åklagare utreder hedersmotiv

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna har stärkts mot de två bröder som misstänks för mordet på Hisingen, då två personer blev påkörda varav en avled.

– Det finns uppgifter som indikerar hedersmotiv men det vill jag inte närmare kommentera mer än så, säger kammaråklagare Hediye Kurt.

Det var under lördagseftermiddagen som två personer blev påkörda av en personbil på Långströmsgatan i Göteborg. Senare under kvällen meddelade polisen att en av de påkörda, en kvinna i 40-årsåldern, hade avlidit till följd av sina skador. Den andra, en man i 40-årsåldern, var tillståndet allvarligt men stabilt. På tisdagseftermiddagen ska han ha lämnat IVA, enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst.

Fyra personer är i nuläget anhållna. Två personer, kvinnans sönder, misstänks för mord och mordförsök – de andra för grovt skyddande av brottsling. Samtliga av dessa är anhållna på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Bilmordet på Hisingen

Familjerelation mellan de inblandade

– Polisen har bedrivit ett intensivt utredningsarbete sedan anmälan kom in, menar kammaråklagare Hediye Kurt.

Hon bekräftar även att det finns en familjerelation mellan de inblandade och att ett hedersmotiv kan finnas till brottet.

– Det finns uppgifter som indikerar hedersmotiv men det vill jag inte närmare kommentera mer än så.

Häktningar senare i veckan

Efter polisens initiala utredning menar kammaråklagare Hediye Kurt att brottsmisstankarna har stärkts. Den preliminära bedömningen är att det kommer att bli en häktningsframställan senast på onsdag.

Hon menar också att man i nuläget inte ser att händelsen är kopplad till gängkriminalitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilmordet på Hisingen

Mer i ämnet