Ann-Sofie Hermansson (S) håller presskonferens efter Alliansens besked om ett samarbete med V, FI och MP. Foto: SVT

Hermansson avsattes – överklagar till partistyrelsen

Uppdaterad
Publicerad
Ann-Sofie Hermansson avsattes igår av från rollen som gruppledare i Socialdemokraternas fullmäktigegrupp. Men nu planerar S-toppen att överklaga beslutet till Socialdemokraternas nationella partistyrelse.

Ann-Sofie Hermansson kom med beskedet i ett blogginlägg på torsdagskvällen. Där skriver hon att fullmäktigegruppens beslut ”av allt att döma var stadgevidrigt” och att hon imorgon tänker skicka ett överklagande.

– Vi har tittat på det här och gjort vår bedömning. Det återstår för oss att formulera överklagandet imorgon bitti, säger Ann-Sofie Hermansson.

SVT: Hur ser du på att ni nu blandar in den nationella partistyrelsen i konflikten lokalt ytterligare en gång?

– Jag tycker inte precis att vi blandar in dem, skulle jag säga. Det finns många frågor som man kan behöva ta upp med partistyrelsen. De är ju som en högre instans, säger hon.

Attenius: ”Kommer inte göra ett dugg”

Jonas Attenius (S), som var med och röstade bort Hermansson från rollen som gruppledare i S fullmäktigegrupp förvånas av överklagandet från Hermansson, säger han.

– Spontant så kommer det inte leda någonstans. Partistyrelsen kommer inte göra ett dugg. Stadgarna är beslutade av Göteborgs distriktsårskongress. Vad ska partistyrelsen in där och göra? säger han och lägger till:

– Det är en folkvald väldigt tung grupp som har tagit beslutet om att rösta bort henne i fullmäktigegruppen. Så hon är bortröstad med ett ganska tungt mandat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

Mer i ämnet