Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag kan ju dö på vägen”. På kort tid träffar SVT två personer som varit med om hjärtstopp. Nedläggningen av akuten i Lidköping väcker stark oro hos Charlotta Johansson och Patrik Nilsson. Foto: Dalmar Namazi/SVT

Hjärtstoppspatienter i Lidköping rädda för att dö på väg till akuten

Uppdaterad
Publicerad

De berättar att de båda varit döda – och väckts till liv med hjälp av hjärtstartare. Nu är de oroliga för att akuten på Lidköpings sjukhus ska läggas ned.

Samma dag som förslaget om att lägga ned akutmottagningen på Lidköpings sjukhus presenterades träffar SVT under kort tid två personer utanför sjukhuset. Charlotta Johansson och Patrik Nilsson är tidigare patienter med hjärtstopp, de är båda oroliga över att akuten ska läggas ned.

– Jag kan ju dö på vägen, säger Patrik Nilsson.

Sparkraven på Skaraborgs sjukhus

Janette Olsson (S) som är ordförande i strategiska sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen säger till SVT Nyheter Väst att det blir ett uppdrag till sjukhuset att se till att akutvårdskedjan fungerar.

– Det ingår i uppdraget att säkra den, och blir en fråga för sjukhuset och dess direktör. Det är viktigt att den fungerar, säger hon.

Starta videon för att höra patienterna Charlotta Johansson och Patrik Nilsson.

I klippet nedan svarar högst ansvariga politiker för beslutet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sparkraven på Skaraborgs sjukhus

Mer i ämnet