Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Behövs fler trygghetsåtgärder i Mölndal – och hur ska de i så fall se ut? Hör vad Fredrik Mellbin (SD) och My Högfeldt (MP) tycker om frågan. Foto: SVT, Fredrik Sandberg/TT

SD och MP på kollisionskurs om tryggheten i Mölndal

Publicerad

Mölndals stad växer och bilden av tryggheten på offentliga platser skiljer sig åt mellan partierna. Sverigedemokraterna ser ett ökat behov av ordningsvakter för att komma åt brott och göra staden säkrare, något Miljöpartiet inte håller med om.

– Att tro det är lösningen utan att det finns något underlag känns ogenomtänkt, säger My Högfeldt, gruppledare för Miljöpartiet i Mölndal.

Inför hösten vill Sverigedemokraterna att man ska anställa fler ordningsvakter på offentliga platser i staden. Något Miljöpartiet tycker är en dålig idé. Enligt Fredrik Mellbin, gruppledare för Sverigedemokraterna i Mölndal, har otryggheten i kommunen ökat de senaste tio åren.

– Vi har ju haft problem med bland annat personrån, gruppslagsmål och missbrukare som lämnat mänsklig avföring efter sig, säger han.

Valet 2022 Väst

Miljöpartiet i Mölndal har däremot en annan bild av Mölndals innerstad. De pekar på att varken polis eller brottsförebyggande rådet har uttryckt behov av mer säkerhetspersonal på offentliga platser. I takt med att staden växer vill de se fler vuxna på gatorna – men tror inte att det blir tryggare bara för att man har fler ordningsvakter.

– Att tro att man har lösningen utan att det finns något behov från polisens sida känns ogenomtänkt, säger My Högfeldt, gruppledare för Miljöpartiet i Mölndal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet