Foto: Serneke

Karlatornets dyraste lägenhet såld

Uppdaterad
Publicerad
Bygget av Karlatornet på Hisingen är ännu långt ifrån klart. Men den mest exklusiva lägenheten i den planerade byggnaden är nu såld. Och det blev ingen billig affär.

Prislappen för Karlatornets dyraste lägenhet landade på dryga 66 miljoner kronor. Det meddelar Karlastaden Utveckling i ett pressmeddelande. Lägenheten kommer att ligga högst upp i tornet och har en yta på 370 kvadratmeter, som sträcker sig över fyra våningar. Lägenheten är den dyraste som överhuvudtaget sålts i Göteborg.

– Det finns väldigt få lägenheter av den här typen i Sverige. Det har sålts några i samma klass i Stockholm, men det är nog nästan ingen som har samma stil och profil som den här, säger Christer Klint, projektdirektör på Karlastaden Utveckling.

Som att äga en villa

I Karlatornet kommer det att byggas ytterligare tre lägenheter som är mer eller mindre identiska med den som nu har sålts. Enligt Christer Klint finns redan intressenter till de andra lägenheterna. Alla bostäder som kommer att finnas på Karlatornets fyra översta våningsplan upplåts med äganderätt, vilket innebär att det i princip blir som att äga en villa.

Varför är det viktigt att bygga den här typen av lägenheter?

– I Karlastaden kommer det att finnas alltifrån studentlägenheter till den här typen av lägenheter, med olika upplåtningsformer. De som ligger i Karlatornet är till största delen av lite mer fashionabel karaktär. Vi ser att det är en attraktionsfaktor som ger området dragningskraft, säger Christer Klint.

Nordens högsta byggnad

Enligt Karlastaden Utveckling är nu cirka 80 procent av lägenheterna i Karlatornet sålda. När tornet står klart kommer det att bli Nordens högsta byggnad, med en höjd på 245 meter. Bygget beräknas vara klart 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlatornet

Mer i ämnet