Kvinna anhållen i utredning om barnmord

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen kom besked om att en kvinna nu anhållits för barnmordet i Skaraborg som SVT Nyheter rapporterat om tidigare i veckan. Hon ska nu tilldelas en offentlig försvarare och förhöras under kvällen.

En kvinna har anhållits med anledning av att ett barn i treårsåldern avlidit tidigare i veckan och polisen har inlett en förundersökning om mord. Kvinnan anhölls vid halv ett-tiden på fredagen i en kommun i Skaraborg. Hon är nu misstänkt för grov misshandel och har tilldelats en advokat.

Polisen förundersökning gäller en grov misshandel av barnet mellan den femte och nionde oktober. Förhör med kvinnan planeras att hållas under fredagseftermiddagen.

Treåring misstänks ha dödats

En man är sedan tidigare anhållen som misstänkt för mord.

Sjukvården reagerade på allvarliga skador

Det var i tisdags kväll som ett litet barn i treårsåldern kom in till Skaraborgs sjukhus. Sjukvårdspersonalen reagerade på barnets allvarliga skador.

– Sjukvårdspersonalen hittar ingen förklaring till de allvarliga skadorna och kontaktade då polisen, sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson under onsdagen till SVT Nyheter.

Barnet dödförklarades under onsdagskvällen. Polisen inledde då en förundersökning om misstänkt mord.

En man anhållen sedan tidigare

En man togs under tisdagen in på förhör och anhölls därefter. Enligt polisen är den misstänkte mannen bekant med en förälder till barnet.

– Det är inte mycket mer jag vet just nu. Vi kommer att kartlägga mannens bakgrund och barnets, se om det har funnits orosanmälningar eller några tecken tidigare där man borde ingripit, sade Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen, under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåring misstänks ha dödats

Mer i ämnet