Jessica Johansson fick sin bil förstörd under attacken mot bilar i Frölunda. Foto: Hanna Nyberg

Nya bilbränder i Västsverige – men mycket lugnare än på måndagen

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar Göteborg, en bil i Borås och en husvagn i Vänersborg har brunnit under natten. I övrigt har kvällen var kvällen relativt lugn då polisen befarade nya bilbränder efter måndagens brandkaos.

En bil började brinna i Mölndal klockan 23.30 på tisdagskvällen. Kort senare började en bil brinna i Borås efter att sju ungdomar setts springa från platsen. Bränderna är släckta och det rapporteras vara lugnt på platsen.

Strax innan ett på natten började en skåpbil brinna i Frölunda i Göteborg. Räddningstjänsten var på plats med tre polispatruller. Men inte heller där rörde det sig om mer än en bil som förstördes i branden.

– Det har varit lugnt i övrigt so far. Man ska aldrig säga aldrig men igår drog det igång vid 21 så vi hoppas att de håller sig lugna, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst vid 1-tiden på natten.

Brand sent in på natten

Vid 02.10 brann ytterligare en bil i Frölunda.

– Någon har kastat in något i en bil som sedan har brunnit upp, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst, vid 5-tiden på morgonen.

Bilen som brann då tillhör Jessica Johansson.

– Det här är fruktansvärt. Jag tänkte att det kunde hända redan när jag gick och lade mig. Av alla bilar på parkeringen är det bara min som brunnit, det är extrem otur, sade hon när SVT Nyheter Väst träffar henne på parkeringen på onsdagsmorgonen.

Hon är nu orolig över att det som sker får politiska konsekvenser.

– Min enda tanke när hela det här drog igång i tisdags var att det här kan gynna Sverigedemokraterna i valet och det vill jag inte, säger hon.

Husvagn brann ner

En husvagn ska även ha brunnit i Vänersborg vid 4-tiden, enligt polisen. Det började att brinna i en husvagn på baksidan av Torpagrillen och branden spred sig sedan vidare till grillen. Husvagnen brann ner helt och det blev stora skador på grillen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilbränder i Västsverige

Mer i ämnet