En odling av resistenta bakterier undersöks på Folkhälsomyndighetens smittskyddslabb i Stockholm. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Larm om mässling hos vårdanställd avblåst

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen gick Sahlgrenska ut och meddelade att ytterligare en ur personalen var misstänkt smittad av mässlingen. Det har nu visat sig vara falskt alarm och den nya smittspårningen är avblåst.

Det var under torsdagen som Sahlgrenska meddelade att en person ur personalen som hade arbetat på akutmottagningen kunde vara smittad.

Man meddelade att man påbörjat en smittspårning av alla som befunnit sig på akutmottagningen under de aktuella dagarna personen hade arbetat där.

Mässlingsutbrott i Göteborg

Nu har den spårningen avslutats.

”Reaktion på vaccin”

– Det visade sig att personen inte var smittad. Hen hade en reaktion efter att ha vaccinerat sig mot just mässlingen men det var inte värre än så, säger Fredrik Dahlstedt på Sahlgrenskas pressjour.

Den anställde har alltså inte kunnat smitta någon.

Den allmänna smittspårningen fortsätter dock, totalt finns nu totalt 26 konstaterade fall av mässling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mässlingsutbrott i Göteborg

Mer i ämnet