Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Liam Espinosa var nära att stryka med i covid-19, men överlevde mirakulöst. Foto: Privat

Familjen skulle ta farväl – nu kallas Liam ”iva-miraklet”

Uppdaterad
Publicerad

För Liam Espinosa höll livet på att ta ett tvärt slut efter ett positivt covid-19 resultat i mars i år. Men som genom ett mirakel repade sig musikern, som nu vill uppmana alla att tänka till och följa restriktionerna noga.

– Det här är ingen lek. Folk dör av det här, och jag höll på att dö också, säger han.

Hör Liam berätta om den viktigaste insikten av sin upplevelse i klippet ovan.

Liam Espinosa från Nol fick ett positivt covid-19 resultat den 15:e mars. Några dagar senare var han så sjuk att han hamnade i respirator och fick flygas med militärflyg till Karolinska sjukhuset i Stockholm för vidare vård.

– De sa till min familj att förbereda sig på det värsta. De sa att jag inte skulle överleva natten, berättar musikern från Nol.

”Ingen lek”

Liam är tacksam för stödet från sin fru Valentyna, och familj och vänner. Något som har spelat stor roll för honom i hans tillfrisknande. Men han har fortfarande svårt att andas och att gå längre sträckor. Nu vill han berätta om sin upplevelse för att kunna stötta och inspirera andra som insjuknar.

Varje dag kommer vi åka ut och träffa nya personer som får berätta hur pandemin påverkar deras vardag. Vill du att pandemipatrullen ska besöka dig? Hör av dig till oss via formuläret nedan – eller skicka in en egen video, så kanske det är just DIG Pandemipatrullen åker till härnäst!

Klicka här för att komma till frågeformuläret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pandemipatrullen i Väst

Mer i ämnet