Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor från Skaraborgs sjukhus Lidköping mötte politikerna som anlände till Regionen hus i Göteborg för att fatta beslut om sparpaketet. Foto: Frida Björk/SVT

Lidköpingspersonal i protest mot akutnedläggning utanför Regionens hus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

När regionpolitikerna anlände till Regionens hus i Göteborg för att fatta beslut om sparpaketet som innebär en nedläggning av akuten i Lidköping möttes de av läkare och sköterskor från Lidköping.

– Vi måste ju försöka, så nu gör vi ett sista ryck, säger akutsjuksköterskan Lisa Dahlström.

Idag väntas regionens strategiska nämnd fatta ett beslut som innebär att Skaraborgs sjukhus styrelse får tillåtelse att lägga ner akutsjukvården i Lidköping. Sjukhusstyrelsen ville inte fatta beslutet på egen hand, utan skickade vidare den känsliga frågan till strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen.

– Vi känner att vi måste göra allt för att stoppa det här vansinniga beslutet, säger sjuksköterskan Hanna Lundborg Assarson.

Sparkraven på Skaraborgs sjukhus

Reste ner för att möta politikerna

Personal från Lidköping reste till Göteborg för att möta politikerna som var på väg in. Men de flesta gick förbi utan att stanna och prata med personalen från Skaraborgs sjukhus i Lidköping. Den ende som stannade var SD:s regionråd Håkan Lösnitz.

– Det här är en alldeles för ingripande lösning på ett kortsiktigt ekonomiskt problem, säger Håkan Lösnitz (SD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sparkraven på Skaraborgs sjukhus

Mer i ämnet